SELEN

I Lager
209,00 kr

Bidrar till immunsystemets normala funktion och skyddar cellerna mot oxidativ stress. 90 tabletter.


Dosering: 1 tablett dagligen i samband med måltid.

Ingredienser/tablett: Selen (natriumselenit) 100ug (200%*) Laktos, Stearinsyra, Magnesiumstearat. *RDI, rekommenderat dagligt intag.

Doseringen får ej överskridas. Default Category/Kosttillskott ersätter inte en allsidig kost. Förvaras oåtkomligt för barn.

Vad är oxidativ stress Vi behöver syre för att kunna leva. Syret används i kroppens celler för att producera energi och driva alla biokemiska processer. Tyvärr ”felanvänds” några procent av syret och det bildas något som kallas fria radikaler vilka negativt påverkar alla vävnader och biokemiska system i kroppen. Det uppstår då en oxidativ stress (belastning) som påverkar hälsan. För att motverka oxidativ stress har kroppen ett antioxidantsystem (försvar). Graden av oxidativ stress beror därför både på bildandet av fria radikaler men också på antioxidativ-försvarets kapacitet att oskadliggöra dessa. Ökad oxidativ stress påskyndar åldrandet, uppkomst av ohälsa, i synnerhet inflammationer och många sjukdomar. Pågående sjukdomsförlopp försämras. Som alltid har genetiska faktorer betydelse, men det är framför allt den miljö och de levnadsvanor en person har som betyder mest för nivån oxidativ stress. Antioxidantsystemet är komplext, men är starkt beroende av bra kostintag av mineraler, vitaminer samt färgade bär, frukter och grönsaker. Många har också i onödan en förhöjd oxidativ stress (t.ex. rökning, dålig kost) som ökar risken för åldersrelaterad ohälsa. Biofysiker Björn Carlmark Plantamed AB

Mer information:
VarumärkePLANTAMED
EAN/GTIN7350053290129