Helhetshälsa Karoten 20 mg 60 kaps

I Lager
247,00 kr

Helhetshälsa Karoten är ett kosttillskott med betakarotener från alg i en vegetabilisk kapsel. Betakaroten är ett förstadium till vitamin A som kroppen omvandlar till aktivt A-vitamin vid behov. (Om A-vitaminnivån redan är bra omvandlas inte karotenet.)

Betakaroten hör till karotenoiderna, färgglada ämnen som finns i frukt och grönsaker. Det är karotenoiderna som ger växter deras röda, orangea och gula färger. Karotenoidrika livsmedel är bl a morot, pumpa, aprikos, papaya och persika. Karotenoider finns även i gröna växter, som broccoli, spenat, nässlor, ruccola-sallat och gröna ärter men döljs då av den gröna färgen. Flera av karotenoiderna är pro-vitaminer, vilket betyder att kroppen kan omvandla dem till A-vitamin, vid behov. Omvandlingen sker endast om vi behöver A-vitamin.

A-vitamin bidrar till att bibehålla normal hud, normala slemhinnor och normal synförmåga. A-vitamin bidrar även till att immunsystemet fungerar normalt.

Vegetabilisk kapsel, vegancertifierad och tillverkad i Sverige.

Dosering & användning

1 kapsel/dag, i samband med mat. Betakaroten är fettlösligt och tas bäst upp av kroppen tillsammans med fett. Därför rekommenderas att kapseln tas till mat. Innehåller en hög halt betakaroten och bör inte konsumeras av rökare, då detta ger en ökad risk för lungcancer. Överskrid inte rekommenderad dos. Förvaras torrt, svalt och oåtkomligt för små barn.

Innehåll

Betakaroten från Blakeslea trispora med majsstärkelse och dl-alfatokoferol (E-vit), fyllnadsmedel (mikrokristallin cellulosa). Vegetabilisk kapsel tillverkad av cellulosa.

Innehåll per 1 kapsel: Betakaroten 20 mg, vilket ger A-vitamin* 10.000 µg (1250 % av DRI = dagligt referensintag).

Detta är ett kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn.


Mer information:
VarumärkeHELHETSHÄLSA
EAN/GTIN7350026471678